duminică, 2 martie 2014

Corpuul uman

Creierul mic sau cerebelul este alcatuit din doua emisfere cerebrale acoperite cu santuri si cute paralele avand substanta cenusie la exterior si cea alba la interior.Trunchiul cerebral ,aflat sub cele doua emisfere cerebrale are forma unui trunchi de con dispus cu baza mare in sus,cuprinzand atat substanta alba cat si cenusie intrepatrunse.
Alte referate despre: sistemul nervos alcatuiresistemul nervos alcatuire schitesistemul nervos-alcatuire

Mănunchii de fibre motorii si senzitive ce împânzesc un organ sau un teritoriu bine determinat alcătuiesc nervii. Diferitele organe şi diferitele zone sunt "deservite" de nervi diferiţi. Din sistemul nervos pornesc în total 43 de perechi de nervi: 12 perechi de nervi cranieni din creier si 31 de perechi de nervi din părtile laterale ale măduvei spinării.
Alte referate despre: boli ale sistemului nervossistemul nervosigiena sistemului nervos

SISTEMUL NERVOS :
1.Sistemulnervos centra : encefal sa maduva spinarii- sosesc informatii si iau hotarari, pornesc comenzi.
Alte referate despre: sist nervos recapitularerecapitulare sistemul nervosbolile sistemului nervos

Sistemul nervos la nevertebrate:
La spongieri sistemul nervos lipseste , dar in peretele capului se gasesc cellule nervoase slab conectate intre ele prin prelungirile lor. La hidra apare primul arc reflex prin care celulele nervoase sunt conectate cu celulele sensitive si cu celulele mioepiteliale. Tot dintre celenterate la medusa intalnim un inceput de concentrare a celulelor nervoase sub forma unor inele dispuse pe marginea umbrelei.

La viemi, la platelminti,- intalnim system nervos de tip cefalo-coordonal. Este format dintr-o pereche de ganglioni cerebroizi situati dorsal in regiunea anterioara a corpului. De la ganglioni cerebroizi pornesc in regiunea posterioara a corpului doua cordoane nervoase longitudinale.

La anelide intalnim sis nerv de tip scalariform . acesta este format dintr-o pereche de ganglioni cerebroizi sit in reg anterioara a corpului , la cap, ce se unesc printr-un inel periesofagian cu lantul ganglionar scalariform . In fiecare segment al corpului ...
Alte referate despre: sistemul nervos la animaletesutul nervos la animaleimportanta sistemului nervos la animale

Reteaua de nervi:
Pentru a aproviziona structurile din gat ,vagusul este distribuit structurelor aflate in piept si abdomen.Vederea,auzul si senzatia vestibulara ,si gustul este mijlocit la o secunda ,sapte sau opt nervi cranieni respectiv.Nervii cranieni mai mijlocesc si functiile motorii ale capului ,ochilor,fetei,limbii cat si muschii folositi in mestecat si inghitit. Dupa ce ies din vertebre ,nervii spinali sunt distribuiti regiunilor trunchiului si a membrelor.
Alte referate despre: sistemul nervos la vertebratesistemul nervos al vertebratelorparticularitati ale sistemului nervos la vertebrate

Sistemul nervos este format din elemente care sunt preocupate ,receptia stimulilor,transmiterea impulsurilor,sau pentru activarea mecanismelor muschilor. Receptarea stimulilor este functia speciala a celulelor senzoriale.Elemente ale sistemului nervos sunt celulele numite neuroni,acestia sunt capabili numai de o activitate inceata si generalizata,desi pot fi si unitati conductoare foarte eficiente.
Alte referate despre: sistemul nervos igienaboli ale sistemului nervos la omtesutul nervos

Fata dorsala, convexa in ambele sensuri, este incizata de numeroase
fisuri si de doua santuri longitudinale paramediene, care impart
organul intr-o portiune centrala numita vermis si doi lobi laterali
sau emisferele cerebeloase.
Alte referate despre: sistemul nervos centralsistemul nervos central la omboli ale sistemului nervos central la om

Sistemul nervos este caracterizat de cateva insusiri fundamentale bine determinate cum ar fi : forta, dinamismul, mobilitatea proceselor nervoase, echilibrul.Referitor la echilibrul proceselor nervoase acesta este conceput ca o insusire secundara, se determina prin comparatia parametrilor insusirilor primare (forta, mobilitatea, dinamismul).
Alte referate despre: sistemul nervos la mamiferereferat sistemul nervossistemul nervos la om

Vegetatia:este reprezentata prin paduri de foioase si conifere, inlocuite de culture agricole sau asezari omenesti. Animalele,mamifere : lupi,vulpi,ursi si pasari.Solurile caracteristice,apartinand claselor. Socio-Economic:-8.000.000 locuitori,fiind cel mai populat stat din Europa centrala.Densitatea este foarte ridicata,peste 200 de locuitori pe m , de circa 3 ori mai mare decat densitatea Europei.Populatia este neuniforma,zonele cele mai populate fiind cele centrale.Sporul natural este in jurul valorii de zero ceea ce determina o stagnare a populatiei,usurarea cresterii fiind datorita emigrantilor.
Alte referate despre: europa centralaeuropa centrala referatreferat europa centrala

Bolile Sistemului Nervos Central - Locomoţia, senzaţia, gândirea, vorbirea şi sentimentele se bazează pe structurile complexe ale celulelor nervoase ce formează sistemul nervos central, care poate fi afectat de o varietate de disfuncţiuni şi boli.Bolile Sistemului Nervos Central
Alte referate despre: bolile sistemului nervos centralbolile sistemului nervos central la omreferate bolile sistemului nervos central

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu