duminică, 2 martie 2014

Fluturi in stomac

Dupa ce ai fost atata timp singura, ai gasit, in sfarsit, pe cineva care te-a determinat sa renunti la viata libera pe care o duceai. Daca  vrei sa o mentii vie si interesanta, e cazul sa afli ca iubirea nu e de ajuns. Dar, e foarte probabil sa stii deja asta. Daca ai avut esecuri in dragoste, ai aflat ca, pentru a avea o relatie trainica si satisfacatoare e nevoie sa investesti: sentimente, eforturi si, nu in ultimul rand, rabdare.
Revista Psychologies Today iti ofera cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti mentii relatia interesanta.
Invata sa ii multumesti!
Se pare ca cea mai buna de a-ti motiva partenerul este de a-i arata constant ca apreciezi lucrurile bune care exista in relatia voastra. Poti face asta in multe feluri, multumindu-i, pur si simplu, din cand in cand. Poti fi afectuoasa, poti sa il rasplatesti cu tot soiul de surprize puse la cale, numai pentru el. Important e sa stie ca eforturile lui sunt apreciate. Asa vei fi sigura ca, la randul lui, va fi la fel de recunoscator pentru ceea ce faci tu pentru el si pentru voi.
Invatati sa va distrati impreuna!
Pana acum ai fost obisnuita sa faci lucrurile de una singura. Distractia nu a iesit din regula asta. Dar acum, ca ai un partener, invatati-va unul pe altul si aflati care sunt lucrurile care va amuza. Trageti linia si stabiliti un front comun, unde sa stiti ca amandoi va amuzati, dar impreuna. Distractia pune pavele pe drumul comun al unul cuplu, pentru ca momentele de fericire traite impreuna vor compensa eventualele incercari pe care le veti avea de infruntat.
Fiti entuziasti!
Asa cum important sa il sprijini la greu, e esential sa iti arati sprijinul si atunci cand lucrurile merg perfect pentru el. Fii mandra pentru succesele lui, pentru ca poti fi sigura ca esti unul din factorii care il motiveaza sa le dobandeasca. Arata-i ca il apreciezi pentru calitatile lui si impartasiti bucuriile si e aproape sigur ca va cauta un sprijin in tine si atunci cand va trece prin momente grele.
Indrazneste sa visezi!
In ciuda pragmaticilor, la inceputul unei relatii e bine sa fiti visatori. Nu strica sa va idealizati unul pe altul, pentru ca numai asa puteti trece de capcanele unui debut. Daca va lipseste entuziasmul fata de celalalt, probabil ca la primul obstacol, veti renunta amandoi, fara a va da macar o sansa. Daca ai tendinta sa fii visatoare, e bine sa o cultivi in primele luni ale relatiei tale.
Gaseste-te pe tine in el!
Se pare ca exista o reteta a succesului unui cuplu. Cheia  pare  a fi sa gasesti in partener versiunea ta ideala. Adica trebuie sa cauti acele trasaturi pe care tu ti le-ai dori sa le ai, pentru ca asa vei tolera mai usor defectele pe care le vei descoperi pe parcurs. E foarte important ca cel de langa tine sa iti aminteasca in permanenta sa fii o persoana mai buna. Asa, vei avea asigurata, in mod constant, doza de provocare necesara pentru a mentine spiritele vii intre voi.
Imbunatateste comunicarea dintre voi!
Daca esti una din persoanele care nu reusesc sa isi exprime verbal trairile, incearca sa le scrii. Comunicarea este esentiala intr-un cuplu asa ca a asterne pe o hartie ceea ce simti si gandesti poate fi o buna forma de a initia o conversatie mai profunda. In timp, vei ajunge sa nu mai ai nevoie de pix si hartie, dar, la inceput, e adevarat ca e  greu sa iti pui sufletul pe tava.
Fii discreta!
Nimanui nu ii place sa para vulnerabil si neajutorat. Asa ca e indicat sa iti sustii partenerul cat mai discret posibil. Nu etala in fata prietenilor vostri cat de neajutorat e el fara tine, pentru ca nu e un motiv de  lauda. E un lucru firesc intr-o relatie, care trebuie facut cu eleganta. Fii alaturi de el cum poti tu mai bine, dar asigura-te ca nu ii afectezi imaginea in societate!
Mentine contactul fizic!
Nu e de ajuns sexul, pur si simplu. Daca ati decis sa aveti o relatie, e nevoie de mai mult de atat. Atingerile afectuoase si gesturile tandre sunt la fel de placute pentru el cum sunt si pentru tine. Asigura-te ca exista comunicare chiar si in apropierile voastre fizice!
Ai grija de tine!
Nu in ultimul rand, nu uita sa te mentii asa cum te stie el. Sunt multe femei care devin delasatoare cu aspectul lor fizic odata ce se gasesc intr-o relatie. Daca vrei sa nu i se diminueze atractia pentru tine, continua sa fii atenta la aspectul tau fizic si la bunastarea ta. S-a dovedit stiintific ca barbatii sunt atrasi de femeile fericite si multumite de ele insele.
Chiar daca soarta v-a adus impreuna, nu lasa pe mana ei intreaga voastra relatie. Vorba aia, Dumnezeu iti da, dar nu iti pune in traista. Asa ca invata sa lupti pentru relatia ta, asa cum lupti pentru toate celelalte planuri ale vietii tale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu