duminică, 2 martie 2014

Prima traducere din Romania a celebrei carti a Fundatiei Swedemborg "Conversatii cu ingerii"

Editura PI a lansat in aceasta vara doua lucrari de referinta: "Conversatii cu ingerii (Ce a auzit Swedemborg cand a fost in Rai)" si "Dezbateri cu diavolii". Aceste lucrari evidentiaza profuzimea spirituala la care a ajuns un savant si simultan un politician dupa ce auzit voia lui Dumnezeu:
Căci Dumnezeu a binevoit... să-mi deschidă lăuntrul minţii sau spiritul fi astfel am putut fi alături de îngeri în lumea spirituală fi în acelaşi timp, în lumea naturală, alături de oameni, iar asta [s-a petrecut} timp de douăzeci şi fapte de ani.
Remarcabila declaraţie a lui Emanuel Swedenborg – om de ştiinţă al secolului XVIII, politician si vizionar – pregăteşte cititorul pentru această colecţie de întâlniri cu îngerii. În ultimii douăzeci şi şapte de ani ai vieţii sale, Swedenborg a explorat tărâmurile raiului şi iadului, a vorbit cu îngerii despre viaţa de după moarte, a discutat cu spiritele nou venite în lumea spirituală, despre concepţiile greşite pe care le aveau în legătură cu viaţa de apoi şi a polemizat cu demonii ori spiritele rele ale iadului. Om de cultură al iluminismului, Swedenborg a notat toate aceste întâlniri, confirmând voia lui Dumnezeu, ca omenirea să cunoască adevărul despre viaţa veşnică.
Aceste relatări, traduse de oamenii de cultură swedenborgieni David Gladish şi Jonathan Rose, au fost selectate din trei lucrări ale lui Swedenborg, Despre Iubirea în Cuplu, Apocalipsa Dezvăluită şi Adevărata Religie Creştină, fiind organizate în prezenta lucrare în funcţie de subiect. 

Conversaţiile lui Swedenborg cu îngerii înfioară cititorul prin pătrunderea în realitatea lumii spirituale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu