duminică, 2 martie 2014

Trupe care au disparut.Misterele lumii.

Există numeroase cazuri de dispariţii în istoria militară care stârnesc foarte multe semne de întrebare. Mai ales că nu se pot emite ipoteze plauzibile şi raţionale. Misterul este total!


 În ultimele secole, au existat mai multe cazuri de dispariţii bruşte, fără nicio explicaţie.De exemplu, cazul extrem de ciudat al unui grup de 4.000 de oameni trimişi să lupte împotriva trupelor lui Filip al V-lea, în 170. Această armată nu a traversat munţii Pirinei şi lupta nu a mai avut loc. Nu a fost găsit nimic, niciun corp, nicio armă, nimic.

 Un alt caz straniu s-a petrecut  în Vietnam. La Saigon, o trupă de 650 de soldați, pur şi simplu s-a vaporizat în natură. Cu toate acestea, o a doua trupă care îi urma la aproximativ doi kilometri distanţă nu a observat nimic neobișnuit în traseu.





Dar unul dintre cele mai notorii cazuri de dispariție misterioasă rămâne, totuşi, cel al batalionul din Norfolk în 191. Cei267 de oameni care-l compuneau au primit misiunea de a acoperi poziţiile franceze și britanice împotriva germanilor la Dardanele (Turcia) în timpul Primului Război Mondial.
Pe când se afundau într-o vale, o altă companie de soldați care îi urmăreau, au fost martori la dispariția lor ciudată.
I-au văzut pe camarazii lor, cuprinşi brusc de un nor gros. Când acesta s-a ridicat, regimentul pur şi simplu dispăruse pe fundul unei albii secate. În ciuda a numeroase rapoarte și a martorilor multipli care au asistat neputincioşi la acest eveniment straniu, încă nu știm ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi fatidică pentru bieţii oameni.


Un alt caz similar a avut loc în China, mult mai puţin cunoscut, dar la fel de spectaculos.
Totul s-a întâmplat în 1937, în timp ce Japonia a invadase deja o mare parte din China şi armatele sale avansau teribil spre capitala chineză. Colonelul chinez Li Fu s-a decis să reziste invadatorilor şi a amplasat două batalioane de soldați de-a lungul fluviului Yang Tsé. A doua zi dimineaţă, unul din batalioane compus din 3000 oameni dispăruse complet, fără ca vreuna dintre santinele postate de-a lungul fluviului să perceapă cea mai mică mișcare a trupelor.
În dimineața următoare, chinezii şi-au dat seama că toţi camarazii lor au dispărut, cu excepția a o sută de soldaţi, aflaţi în apropierea unui pod.
Arhivele japoneze confirmă faptul că nu a avut loc nicio bătălie în acea zi, precum şi că niciun chinez nu a fost făcut prizonier. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu soldaţii chinezi.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu